People

Het vervaardigen van betonproducten voor heel wat locale werkgelegenheid, zowel voor de ontginning van de grondstoffen als voor het produceren van de producten zelf en de montage er van. De betonindustrie wordt beschouwd als een niet delocaliseerbare bedrijvigheid.
 
De arbeider wordt in de fabriek betere werkomstandigheden aangeboden. Hij werkt er in voor het weer beschermde omstandigheden, in een arbeidshouding die over het algemeen minder belastend is. Doordat de werkomgeving aangepast is aan de activiteit en beter georganiseerd wordt, noteren we in de prefabricatie ook minder arbeidsongevallen, zowel in de fabriek als op de werf.
 
Maar ook de mens als gebruiker of bewoner van een gebouw vaart wel bij de toepassing van prefab betonproducten. Naast de alom gekende brandveiligheid, eigen aan constructies in beton, noteren we ook de hoge akoestische demping van scheidingen in prefab beton en, als gevolg van de hoge kwaliteit, de esthetiek van de elementen. Dit auditieve en visuele comfort wordt verder aangevuld met een verhoogd thermisch comfort dat een rechtstreeks gevolg van de hoge thermische inertie eigen aan betonproducten.